Sastojci:
– 150 g sojinih komadića
– 2 paprike babure
– 3 šargarepe
– 2 glavice luka
– 1/2 celera
– 1 l juneće supe
– 1 kašika crvene mlevene paprike
– 150 g barene slanine
– 1 kašika brašna
– 5 kašika ulja
– mešavina začina, so, biber
Priprema
1. Sojine komadiće prokuvati u vodi, a potom ih procediti. Papriku i šargarepu iseći na kocke, slaninu na štapiće, luk sitno iseckati, a oljušten celer izrendati na krupno rende.
2. Na malo ulja propržiti slaninu, luk i celer kako bi omekšali, pa dodati šargarepu i dinstati uz povremeno dolivanje juneće supe po potrebi.
3. Kada šargarepa omekša, dodati svežu papriku, sojine komadiće, mlevenu papriku i začine po ukusu, te sipati ostatak supe i dinstati dok svi sastojci ne omekšaju.
4. Pred kraj dinstanja, umešati hladnu zapršku (mešavinu brašna i malo vode) i kuvati dok se masa ne zgusne.