Start Glavna jela Meso Piletina s mangom i kus kusom

Piletina s mangom i kus kusom

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:
– 2 i po šolje kus kusa
– 2 kašike mlevene crvene paprike
– 2 crvena luka
– limunov sok
– 5 kašika maslinovog ulja
– 800g pilećeg belog mesa
– malo jabukovog sirćeta
– 2 kašike senfa
– 2 kašike meda
– 2 kašičice umaka od soje
– 1 zelena salata
– 1 šolja rukole
– pola manga

Priprema
U posudi pomešati kus kus, papriku, luk, sok od pola limuna i 2 kašike maslinovog ulja. Preliti sa pola šolje kipuće vode i pustiti da odstoji 10 minuta, da kus kus omekša. Začiniti solju po potrebi. U većem tiganju zagrejati kašiku maslinovog ulja i peći piletinu 3-4 min s jedne strane da dobije zlatnu boju, zatim je okrenite, smanjite jačinu vatre i pecite još 6-8 minuta dok bude potpuno pečena. Piletinu ohladiti pa narezati na manje komade. U blenderu izmiksati sok od pola limuna s jabukovim sirćetom, senfom, medom i umakom od soje, postepeno dodajući 2 kašike maslinovog ulja. Salatu iscepkati i izmešati s rukolom u posebnoj posudi. Na tanire staviti salatu i kus kus, preko toga piletinu i kockice i sve začiniti dresingom.