Bivša denserka i pevačica Slađa Delibašić, sa svoje 44 godine izgleda kao na vrhuncu karijere kada je sa bivšim suprugom Đoletom Đoganijem punila najpoznatije diskoteke u Srbiji i regionu. Svojom savršenom figurom zasenila je i mnogo mlađe estradne koleginice, a nedavno je postala i baka malene Tie i tako zasluženo dobila epitet najzgodnije bake sa estrade.
Atraktivna denserka voli da provodi vreme za šporetom i smatra da je veoma dobra kuvarica, a njeni ukućani to sigurno mogu i potvrditi.
Da li volite da kuvate i kako se snalazite u kuhinji?
Da, obožavam da kuvam i smatram da sam izvrsna kuvarica.
Koja hrana vas podseća na detinjstvo i da li ste bili izbirljivi?
Na detinjstvo me podsećaju bataci i krompiri u rerni. Nisam bila nešto probirljiva, jedino nisam volela da pijem mleko, a ni dan danas ga ne volim.
Omiljeni restoran, preporukaOmiljeni restorani su mi “Franš” i “Madera”, zbog lepog ambijenta i usluge, a “Madera” mi je posebno draga zbog gratiniranih jagoda, pošto mi je to omiljeni desert.
Kada ste u inostranstvu, koje restorane posećujete i šta obično jedete?
Nisam neki ljubitelj hrane kad odem preko i obično jedem piletinu sa pirinčem pošto mi je to omiljeno jelo. Svinjsko meso ne jedem,samo jedem piletinu,junetinu i teletinu. Omiljeni restoran mi je “Via Rebrant” koji se nalazi u Milanu.
Da li vodite računa o ishrani?
Pošto svako jutro treniram i ne pazim na ishranu,najviše jedem noću i s obzirom koliko imam godina izgledam savršeno. Malo je ovakvih kao što sam ja, svega oko 1%.
Omiljena kuhinja
Kineska kuhinja mi je omiljena zato što se sve bazira na povrću i soji. Volim laganu hranu, a najomiljeniji kineski specijalitet mi je piletina sa bambusom i indijskim orahom.
Slani ili slatki specijaliteti?
Uvek sam pre za slane specijalitete,pošto slatko ne jedem.
Da li postoji nešto što nikada ne biste pojeli?
Da, ne volim škembiće, čvarke, džigericu i slaninu.
Omiljeni recept
Njoke sa 4 vrste sira
Sastojci:
– 500g njoka
– 8 dl pavlake za kuvanje
– 100g gorgonzole
– 350g gaude
– 250g mocarele
– 100g parmezana
– 2 dl neutralne pavlake
– so, biber i začini po želji
Priprema
Pavlaku za kuvanje zagrejati dok ne proključa, a onda smanjiti temperature i dodavati sireve. Malo posoliti i pobiberiti i dodati ostale začine po želji. Ako vam je sos gust , dodajte malo neutralne pavlake. Njoke skuvajte u slanoj vodi i pomešajte ih sa umakom.
Autor: Jasmina Jovičić
Foto: Facebook