Sastojci:
– 2 čaše oštrog brašna (obavezno oštro brašno, nikako meko)
– 2 čaše šećera
– 2 vanil šećera
– 3 kašike kakaoa
– 1 čašika sode bikarbone
– 2 čaše jogurta
– 1/2 čaše ulja
– 70 gr. crne čokolade
– 70 gr. mlečne čokolade
– malo ulja ili maslaca za topljenje čokolade
Uputstvo za pripremu:
Pomešati varjačom brašno, šećer, vanil šećer, kakao i sodu bikarbonu u dubljem sudu. Dodati jogurt i ulje i ujednačiti masu (može i mikserom, ali uglavnom nema potrebe). Izliti masu u podmazan pleh i ispeći u rerni na 200 stepeni C.
Istopiti u odvojenim posudama crnu i mlečnu čokoladu za preliv.
Vruć kolač preliti prvo crnom, pa mlečnom čokoladom, ostaviti da se ohladi i poslužiti. P.S. Čaša je mera za sve sastojke, a vi odaberite veličinu prema veličini svog pleha. Npr. za pleh veličine A4, dobra mera je čaša od 200gr. Savet plus: pre prelivanja kolača čokoladom možete iseći kolač, da se čokolada ne bi lomila pri seckanju. Takođe, možete odozgo posuti seckanim bademima, lešnicima ili orasima po želji. Prijatno!!!