Sastojci:
– 250g trešnjanja (ili višanja)
– 1 l vode
– 75ml soka od limuna
– 1 limun
– 120g šećera
– 6 kašika gustina
– 2 jajeta
– 150ml šlaga
Priprema
1.Vodu, limunov sok, limunovu koru i šećer zagrejati na vatri. Dodati gustin razmućen u malo vode. Dobro promešati i kuvati na laganoj vatri 2 minute ili dok tečnost ne postane providna.
2. Skinuti s vatre i malo ohladiti. Dodati žumance, uz mešanje.
3. Belance umutiti u čvrsti sneg, dodati im šećer i mutiti još minut. Lagano ih umešati u pripremljenu masu. Umešati trešnje (ili višnje).
4. Dobijenu penu staviti u jednu veću ili više manjih posuda. Odozgo ukrasiti šlagom. Držati u frižideru i poslužiti uz piškote ili slatko pecivo.
D.S.