Start Kuvamo sa Food blogerka preporučuje: Pastu sa pestom od spanaća

Food blogerka preporučuje: Pastu sa pestom od spanaća

Autorku bloga „Gopi and Spice“, Lidiju Miljković, u svet kulinarstva je uvela njena baka, sa kojom je još kao devojčica, dok su njeni roditelji bili na poslu, pravila razne đakonije u kuhinji. Ljubav prema kuvanju se zadržala do danas, a Lidija najviše voli da eksperimentiše sa različitim ukusima.
Vremenom, ova blogerka je odlučila da sve eksperimente i recepte sa hranom predstavi na svom blogu, koji kako ona kaže, objedinjuje ono što najviše voli – kuvanje i jogu.
Ove nedelje, Lidija vam preporučuje jednostavnu i vrlo ukusnu pastu sa pestom od spanaća.

Foto: "Gopi and Spice"
Foto: “Gopi and Spice”

Sastojci:
– 3 šolje svežeg spanaća
– ¼ šolje svežoh listova peršuna
– ½ šolje oraha
– ½ šolje parmezana
– 3 čena belog luka
– 2 kašike maslinovog ulja
– so i biber po ukusu

Priprema
Stavite sve sastojke u blender i izmiksajte. Probajte smesu i dodajte so i biber po ukusu. Neka bude za nijansu slanije jer će pasta svakako ublažiti ukus. Skuvajte jedno pakovanje paste po izboru prema uputstvima. Kada je pasta kuvana procedite je, dodajte pasti sos i dobro izmešajte da pasta bude ravnomerno prekrivena. Na suvom tiganju blago prepecite orahe koje ste prethodno krupno iseckali. Pri serviranju pospite pastu orasima i dodatnim parmezanom.

Priredila: Maja Guzijan