Sastojci:
– 3 manje tikvice
– 5 dl soka od paradajza
– 5 dl supe od povrća
– 1 glavica crnog luka
– 2 šargarepe
– 1 kašičica mirođije
– 4 kašike ulja
– 1 kašika gustina
– 1 kašika jabukovog sirćeta
– mešavina začina
Priprema
1. Tikvice oguliti i iseći na krupnije kocke.
2. Crni luk iseći na kockice, a šargarepu izrendati na krupno rende.
3. Na malo ulja propržiti crni luk i šargarepu, a zatim dodati tikvice te i njih kratko propržiti.
4. Potom sipati sok od paradajza i supu od povrća te kuvati na umerenoj temperaturi dok tikvice ne omekšaju.
5. Pred kraj dodati mešavinu gustina i malo vode, mirođiju i začine po ukusu. Nastaviti sa kuvanjem dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
6. U gotovu čorbu umešati jabukovo sirće.
D.S.