Sastojci:
Kore
9 jaja
9 kašika šećera
6 kašika brašna
3 kašike kakaoa
1 prašak za pecivo
Fil
1 l mleka
200 g šećera
3 pudinga od čokolade
250 g margarina
400 ml slatke pavlake
100 g čokolade za kuvanje
Priprema:
Kore
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.
2. Zatim umutiti žumanca i šećer, te dodati sneg od belanaca, brašno, kakao i prašak za pecivo i polako promešati.
3. Veći pravougaoni pleh obložiti papirom za pečenje i sipati u njega pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200ºC dok ne porumeni.
4. Pečenu koru ostaviti da se ohladi pa je vertikalno preseći dva puta kako bi se dobile tri kore.
Fil
1. U šerpu sipati 800 ml mleka, dodati šećer i ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko sa pudingom od čokolade i sipati u ključalo mleko. Uz neprestano mešanje kuvati na umerenoj temperaturi dok se ne zgusne.
3. U ohlađen puding dodati omekšao margarin i umutiti mikserom.
Bele kinder kocke
Finalni postupak
1. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag.
2. Prvu koru premazati polovinom fila, te preko njega naneti polovinu šlaga od slatke pavlake. Isti postupak ponoviti još jednom i završiti trećom korom.
3. Čokoladu otopiti na pari i preliti preko kolača. Staviti u frižider da se stegne, a zatim kolač iseći na kocke.
Savet: Kore se mogu poprskati s malo ruma.