Start Deserti Kolači Puding kocke

Puding kocke

DH
DH
  • 80 minuta
  • 8 osoba
  • Lako

Sastojci:

za koru
– 4 jajeta
– 50 g gustina
– 50 g brašna
– 100 g šećera
za fil I
– 2 pudinga sa ukusom slatke pavlake
– 7 dl mleka
– 6 kašika šećera
– 10 g želatina u prahu
– 100 g čokolade za kuvanje
za fil II
– 2 pudinga od vanile
– 7 dl mleka
– 6 kašika šećera
– 10 g želatina u prahu
– 2 dl slatke pavlake
za dekoraciju
– 3 dl slatke pavlake

ISPROBAJTE I… Puding štangle

Priprema:

1. Belanca odvojiti od žumanaca i sa 25 g šećera umutiti u čvrst šam.
2. Posebno umutiti žumanca sa preostalim šećerom pa sjediniti sa šamom od belanaca i promešati. Dodati brašno, gustin i polako promešati varjačom.
3. Od pripremljene smese u pravougaonoj tepsiji obloženoj papirom za pečenje na 200 ºC ispeći koru.
Fil I:
1. U manju šerpu sipati 6 dl mleka, dodati šećer i ostaviti da proključa. Posebno umutiti preostalo mleko i puding sa ukusom slatke pavlake pa dodati u ključalo mleko. Kuvati uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.
2. U ohlađeni fil dodati nabubreo želatin, rendanu čokoladu i polako promešati.
Fil II:
1. U manju šerpu sipati 6 dl mleka, dodati šećer i ostaviti da proključa. Posebno umutiti preostalo mleko sa pudingom od vanile te dodati u ključalo mleko. Uz neprestano mešanje kuvati dok se ne zgusne.
2. U ohlađeni fil dodati nabubreo želatin, šlag od slatke pavlake i polako promešati.
Finalni postupak:
Preko piškote premazati fil I, a zatim naneti fil II i ravnomerno rasporediti. Kolač odozgo premazati šlagom od slatke pavlake.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net