Start Predjela Složenac sa patlidžanom

Složenac sa patlidžanom

DH
DH

Sastojci:

– 2 srednja plava patlidžana
– 1 crvena paprika
– 1 žuta paprika
– 200 g švapskog sira
– 40 g parmezana
– 100 g bebi mocarele
– 1 kašika seckanog peršuna
– 120 g suvog vrata
– 50 g šeri paradajza
– balzamiko sirće
– mešavina začina, ulje

ISPROBAJTE I… Punjeni pohovani patlidžan

Priprema:

1. Plavi patlidžan zajedno sa korom iseći na kolutove te posoliti i ostaviti da pusti sok. Potom kolutove kratko propržiti na vrelom ulju da porumene i ocediti od suvišne mesnoće. Na kraju ih poprskati balzamiko sirćetom.
2. Crvenu i žutu papriku očistiti od peteljki i semena pa iseći na krupnije kocke. Zatim ih propržiti na vrelom ulju da omekšaju.
3. Posebno sjediniti švapski sir, parmezan, peršun i začine po ukusu. Od dobijene smese oblikovati kuglice veličine oraha.
4. Složenac oblikovati na sledeći način: kolut patlidžana, list suvog vrata, patlidžan, kocka pečene paprike, istanjena kuglica smese od sira, patlidžan, paprika i patlidžan. Odozgo po sredini probosti čačkalicu pa na nju nabosti kuglicu mocarele i šeri paradajza. Zapeći kratko u zagrejanoj rerni da se mocarela otopi. Na isti način iskoristiti preostali materijal.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net