Sastojci:
– 1 pileće belo meso
– 400 g pečuraka
– glavica crnog luka
– biber
– vegeta
– 1 kašika brašna
– 200 ml kisele pavlake
ISPROBAJTE I… Piletina u pesto sosu
Priprema:
1. Piletinu iseckati na sitne kockice, povegetiti i pržiti dok ne porumeni. Gotovu piletinu izvaditi na tanjir ili neki drugi sud pa u ulju u kome se pržila propržiti glavicu crnog luka.
2. Pečurke iseckati na listiće pa ih dodati luku, pobiberiti i posoliti. Dinstati dok pečurke ne omekšaju, dodati meso i nastaviti sa dinstanjem još 10-tak minuta. Dodati 1 kašiku brašna i malo ukrčkati sos. Skinuti sa vatre pa umešati kiselu pavlaku.
Posluživanje
Može se služiti uz pire krompir, suvi pirinač ili ko šta voli, a može i bez ičega samo s hlebom odličnog je ukusa.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net