Sastojci:
– 500 g ”pti ber” keksa
– 5 dl slatke pavlake
– 200 g putera
– 100 g čokolade
– 1,3 l mleka
– 150 g griza
– 150 g šećera
– 2 žumanceta
ISPROBAJTE I… Parfe kocke: Kremaste i ukusne
Priprema:
1. U manju šerpu sipati 1 l mleka pa dodati šećer i ostaviti da proključa.
2. Zatim postepeno dodavati griz uz neprestano mešanje dok se ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodati umućena žumanca i dobro izmešati.
3. U prohlađenu smesu od griza dodati puter i mešati dok se ne otopi.
4. Posebo umutiti slatku pavlaku u čvrst šlag, a zatim dodati rendanu čokoladu i polako promešati.
5. Pripremiti odgovarajuću tepsiju pa u nju poslagati keks natopljen mlekom. Premazati polovinom fila od griza i ostaviti da se stegne. Zatim naneti polovinu šlaga od slatke pavlake. Isti postupak filovanja (keks, fil od griza, šlag) ponoviti još jednom.
6. Gotov kolač ostaviti u frižideru da se stegne pa ga iseći na kocke.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net