Start Predjela Peciva Langoši s kačkavaljem

Langoši s kačkavaljem

DH
DH

Sastojci:
– 450 g brašna
– 2 srednja krompira
– 25 g svežeg kvasca
– 1 kašičica šećera
– 2 dl mleka
– 4 dl ulja
– 2 dl pavlake
– 2 čena belog luka
– 200 g kačkavalja
– mešavina začina, so

SAZNAJTE I… Kako napraviti testo za langoše

Priprema:
1. Krompir u ljusci obariti u slanoj vodi, a potom ga oljuštiti i ispasirati.
2. U odgovarajućoj posudi sjediniti mlako mleko, kvasac, šećer i kašičicu brašna pa promešati i ostaviti da nadođe.
3. U posudu za mešenje staviti polovinu brašna, dodati so i ispasiran krompir pa sipati nadošao kvasac i 4 kašike ulja. Ručno mesiti uz postepeno dodavanje brašna dok testo ne počne da se odvaja od prstiju. Umešeno testo ostaviti na toplom da nadođe.
4. Nadošlo testo premesiti, potom kidati manju parčad, oblikovati u krug, ručno istanjiti i pržiti na vrelom ulju najpre sa jedne a potom i sa druge strane dok ne porumeni.
5. Posebno sjediniti pavlaku, sitno rendani beli luk i mešavinu začina po ukusu i promešati.
6. Pržene langoše premazati umakom od pavlake i posuti rendanim kačkavaljem.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net