Sastojci:
– 350 g malina
– 150 g žutog šećera
– 1/2 limuna
– 100 g čokolade za kuvanje
– 3 kašike ulja
+ silikonski kalup za mafine
ISPROBAJTE I… Sorbe od jagoda
Priprema:
1. Maline izmiksati, a potom ih ispasirati da se izdvoje koštice.
2. Sok od limuna iscediti.
3. Sjediniti pire od malina sa sokom od limuna pa dodati žuti šećer i mešati dok se ne rastopi. Pripremljenu smesu sipati u plastičnu posudu sa poklopcem i ostaviti u frižideru da se stegne.
4. Posebno na umerenoj temperaturi rastopiti čokoladu sa malo ulja. Pomoću silikonske četkice čokoladu razmazati na zidove silikonskog kalupa i ostaviti u zamrzivaču da se stegne. Postupak ponoviti
još dva puta da bi korpice bile obložene debljim slojem čokolade.
5. Kada se čokolada u kalupima stegne, pažljivo istisnuti oblikovane korpice.
6. Okruglom kašikom za sladoled izvaditi kugle zamrznutog sorbeta od malina i njima napuniti čokoladne korpice.
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net