Start Glavna jela Testa Punjene njoke u sosu od paradajza

Punjene njoke u sosu od paradajza

DH
DH

Sastojci:
za testo
– 500 g krompira
– 1 manje jaje
– brašno po potrebi
– so
za punjenje
– 150 g feta sira
– 100 g suvog vrata
za sos
– 250 g pelata paradajza
– 3 kašike maslinovog ulja
– 1 čen belog luka
– bosiljak
– mešavina začina
– 200 g kačkavalja

ISPROBAJTE I…  Njoke u sosu od sira sa mirođijom

Priprema:
Testo:
1. Krompir dobro oprati, a potom ga zajedno sa ljuskom obariti u slanoj vodi. Zatim ga ocediti od suvišne tečnosti i ostaviti da se prohladi. Na kraju ga oguliti i ispasirati.
2. Pasirani krompir sjediniti sa jajetom, posoliti po ukusu te postepeno dodavati po malo brašna i ručno mesiti dok se ne dobije mekše testo. Umešeno testo oblikovati u valjak prečnika 2 cm.
3. Pripremiti fil: sjediniti seckani suvi vrat sa izmrvljenim feta sirom.
4. Posebno pripremiti sos: u blenderu izmiksati pelat paradajza sa maslinovim uljem, belim lukom, bosiljkom i začinima po ukusu. Kratko prokuvati kako bi se dobila željena gustina.
Finalni postupak:
1. Valjak od testa iseći na manje komade. Svaki komad istanjiti, u sredinu staviti kuglicu fila od fete i suvog vrata, a potom fil obložiti testom. Ručno oblikovati punjene njoke.
2. Punjene njoke spuštati u ključalu slanu vodu pa kada isplivaju na površinu kuvati ih još 1 min. (njoke spuštati u nekoliko tura, nikako sve odjednom).
3. Kuvane njoke ocediti od suvišne tečnosti, preliti umakom od paradajza i posuti rendanim kačkavaljem.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net