Sastojci:
– 2 jajeta
– 1 dl ulja
– 2,5 dl mleka
– 6 kašika brašna
– 15 kašika palente
– 1/2 kesice praška za pecivo
– 150 g švapskog sira
– 1 dl mineralne vode
– 150 g domaćih kobasica
– 150 g čeri paradajza
– so
Priprema:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.
2. Posebno umutiti žumanca, ulje, mleko i mineralnu vodu. Dodati prašak za pecivo, brašno, palentu, švapski sir i malo soli po ukusu, te umutiti mikserom.
3. U pripremljenu smesu dodati sneg od belanaca i polako promešati.
4. Manje kalupe za projice nauljiti i posuti brašnom pa sipati u njih pripremljenu smesu. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok projice ne porumene.
5. Na čačkalice nabosti po kolut kobasice i jedan šeri paradajz i probosti kroz svaki komad proje.
ISPROBAJTE JOŠ I:
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net