Svinjetina, ćevapi, kobasice, pljeskavice, piletina… i tako u krug, to ide na roštilj.
Retko se sa pripremom roštiljskih jela eksperimentiše, a upravo vi to možete promeniti. Evo liste namirnica, za koje vam, sigurni smo nikad ne bi palo na pamet da ih stavite na roštilj.
1. Lubenica
Lubenica spada u povrće, ali je mi uglavnom tretiramo kao voće, a ako je stavite na roštilj, sa malo soli i aromom dima poprimiće iznenađujuće mesnati ukus. Pečenje će upiti svu slatkoću, a vi ćete dobiti sjajan prilog uz meso. Premažite komade lubenice maslinovim uljem, soli biberom i pecite na roštilju po pet minuta sa obe strane. Možete poslužiti sa topljenim sirom ili zajedno sa pljeskavicom.
2. Zelena salata
Zeleniš podnosi toplinu, iznenađujuće dobro, a dim će im mu dati onaj poseban šmek . Glavice zelene salate prepolovite, premažite maslinovim uljem i pecite na roštilju minut-dva. Pospite ribanim parmezanom ili sirćetom.