Sastojci:
– 350 g pilećeg belog mesa
– 150 g dimljenih suvih kobasica
– 1 glavica crnog luka
– 1/2 praziluka
– 1 crvena paprika
– 1 zelena paprika
– 200 g pelata paradajza
– 170 g integralnog pirinča
– ulje
– mešavina začina
– biber
Priprema
1. Pileće belo meso iseći na tanke štapiće, kobasice na kolutove, a crni luk i praziluk na kockice.
2. Crvenu i zelenu papriku očistiti od peteljki i semena te iseći na krupnije kocke.
3. Integralni pirinač obariti pa ga ocediti od suvišne tečnosti.
4. U teflonskom tiganju na malo ulja propržiti crni luk i praziluk, a zatim dodati piletinu te i nju kratko propržiti da promeni boju.
5. Potom dodati crvenu i zelenu papriku i pržiti dok paprika ne omekša.
6. Zatim dodati pelat paradajza, dimljene kobasice i začine po ukusu. Dinstati na umerenoj temperaturi uz dolivanje vode dok svi sastojci ne omekšaju.
7. Pred kraj dinstanja dodati integralni pirinač i polako promešati da se dobije ujednačena smesa.
D.S.