Sastojci:
200 g šećera
100 g čokolade za kuvanje
100 g putera
300 g mlevenog keksa
200 g kokosa
2 dl vode
150 g eurokrema
ISPROBAJTE I…
ČOKOLADNA SALAMA SA ORASIMA I KEKSOM
Priprema
1. U odgovarajućoj posudi kuvati vodu i šećer, pa kada provri, skloniti sa ringle.
2. U još toplu vodu dodati čokoladu za kuvanje i puter, te mešati kako bi se rastopili.
3. Zatim dodati mleveni keks i 100 g kokosa, pa dobro izmešati.
4. Od pripremljene mase ručno oblikovati gnezda, te ih uvaljati u ostatak kokosovog brašna.
5. U sredinu svakog gnezda staviti kašiku eurokrema.
SAVET PLUS: U unutrašnjost gnezda umesto eurokrema možete staviti šlag.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net