Start Predjela Testenina Bele lazanje

Bele lazanje

DH
DH

Sastojci:
– 1 pakovanje kora za lazanje
– 500 g mlevenog mesa
– 1 glavica crnog luka
– 2 dl pavlake
– 300 g kačkavalja
– 0,5 dl ulja
– mešavina začina, biber
za bešamel
– 80 g putera
– 3 kašike brašna
– 7 dl mleka
– 3 jajeta
– mešavina začina

Priprema
1. Crni luk iseći na kockice, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
2. Na malo ulja propržiti crni luk, dodati mleveno meso i dinstati uz povremeno dolivanje vode po potrebi dok meso ne omekša, a suvišna tečnost ne uvri.
3. Posebno pripremiti bešamel sos: u manjoj šerpi otopiti puter a potom dodati brašno i kratko propržiti. Postepeno dolivati 6 dl mleka i mešati dok se ne zgusne. Pred kraj kuvanja dodati začine po ukusu.
4. Dinstano meso sjediniti sa tri četvrtine bešamel sosa, dodati pavlaku, začine po ukusu i polako promešati.
5. Vatrostalnu posudu nauljiti i po dnu rasporediti blanširane listove lazanja. Premazati sa malo pripremljenog fila i posuti rendanim kačkavaljm. Isti postupak ponavljati dok se ne utroši pripremljen materijal, a završiti korama za lazanje.
6. Posebno umutiti jednu četvrtinu preostalog bešamela sa jajima, dodati 1 dl mleka i preliti preko lazanja. Odozgo posuti kačkavaljem i peći u zagrejanoj rerni na 200 *C.

Savet plus: Za pripremu ovog jela možete koristiti svinjsko ili juneće mleveno meso.
Preporučena salata: cvekla

D.S.