Sastojci:
– 600 g teletine bez kostiju
– 300 g šampinjona
– 2 glavice luka
– 300 g pelata paradajza
– 1 crvena paprika babura
– 1 žuta paprika babura
– 100 g maslina bez koštica
– 100 g pirinča
– 2 dl belog vina
– 5 dl supe od kostiju
– 1 kašika mlevene paprike
– 1 dl ulja
– mešavina začina, biber
Priprema
1. Teletinu i pelat paradajza iseći na kocke, šampinjone na deblje listove, paprike na štapiće a luk sitno iseckati.
2. Meso i luk propržiti na zagrejanom ulju, dodati pelat paradajza, naliti supom da ogrezne, začiniti po ukusu i dinstati dok meso ne bude napola gotovo.
3. Kada je meso napola gotovo, sve preručiti u zemljani sud, dodati šampinjone, papriku baburu, mlevenu papriku, napola kuvan pirinač i masline, te naliti sa vinom i malo vode po potrebi.
4. Pripremljen đuveč peći u zagrejanoj rerni na 200 C stepeni dok svi sastojci ne omekšaju.
D.S.