Start Deserti Torte Nepečena torta

Nepečena torta

DH
DH

Sastojci:
za koru
– 300 g mlevenog keksa
– 125 g margarina
– 125 g šećera
– 100 g čokolade za kuvanje
– 2 dl soka od pomorandže
za fil I
– 300 g mlevenih lešnika
– 125 g margarina
– 125 g šećera
– 2 dl mleka
za fil II
– 3 kesice pudinga od vanile
– 1 l mleka
– 250 g margarina
– 125 g šećera u prahu
– 100 g šećera
– 100 g čokolade za kuvanje
ostali sastojci
– 4 dl slatke pavlake
– 200 g piškota
– 2 dl mleka

Priprema
Kora:
1. Mleveni keks preliti sokom od pomorandže i izmešati.
2. Posebno umutiti margarin, šećer i otopljenu čokoladu. Dodati natopljeni keks i izmešati.
Fil I:
1. Mlevene lešnike preliti vrelim mlekom.
2. Penasto umutiti margarine i šećer, dodati poparene lešnike i izmešati.
Fil II:
1. U šerpu sipati 8 dl mleka, dodati šećer i ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko i puding od vanile. Sipati u ključalo mleko i kuvati dok se ne zgusne.
3. Penasto umutiti omekšali margarin i šećer u prahu. Sjediniti sa ohlađenim pudingom i umutiti mikserom.
4. Smesu podeliti na dva dela. U prvi deo dodati otopljenu čokoladu, a drugi ostaviti žut.
Finalni postupak:
1. Dno kalupa za tortu prekriti smesom za koru. Preko kore naneti fil od lešnika, a potom premazati filom od čokolade.
2. Zatim poslagati red piškota prethodno natopljenih mlekom i naneti fil od vanile.
3. Gotovu tortu premazati šlagom od slatke pavlake.

D.S.