Start Deserti Torte Najlepše torte: Fina nepečena torta

Najlepše torte: Fina nepečena torta

DH
DH

Sastojci:
– 300 g piškota
– 1,2 l mleka
– 1 kašika nes kafe
– 6 kašika gustina
– 4 žumanceta
– 2 vanil-šećera
– 250 g margarina
– 150 g šećera
– 100 g čokolade za kuvanje
– 300 g mlevenog keksa
za glazuru od čokolade
– 100 g čokolade za kuvanje
– 4 kašike ulja

Priprema
1. U odgovarajuću šerpu sipati 8 dl mleka, dodati vanil-šećer i šećer te ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko sa žumancima i gustinom. Sipati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi uz neprestano mešanje dok se ne zgusne.
3. U ohlađen fil dodati omekšao margarin i umutiti mikserom.
4. Fil podeliti na tri dela. U prvi deo dodati mleveni keks, u drugi otopljenu čokoladu, a treći ostaviti žut.
5. Preostalo mleko razmutiti sa malo nes kafe.
6. Piškote umakati u pripremljenu mešavinu i njima prekriti dno okruglog kalupa za tortu.
7. Preko piškota naneti fil od mlevenog keksa, zatim premazati žutim filom i na kraju rasporediti fil od čokolade.
8. Pripremljenu tortu staviti u frižider da se stegne.
9. Kada se torta stegne, preliti je čokoladnom glazurom (mešavinom otopljene čokolade i ulja).

SAVET PLUS:
Za pripremu fila umesto gustina možete koristiti puding od vanile.

Uživajte!
D.S.