Sastojci:
– 250 g gotovih kora za lazanje
– 300 g tunjevine iz konzerve
– 50 g kačkavalja
– 4 kašike ulja
za mlečni preliv
– 4 dl neutralne pavlake
– 3 dl mleka
– 2 jajeta
– 2 kašike gustina
– mešavina začina
za sirni namaz
– 1 jaje
– 200 g švapskog sira
– 150 g kačkavalja
– 1 dl pavlake
– 1/2 veze peršuna
– so
Priprema
Mlečni preliv:
U odgovarajućoj posudi sjediniti neutralnu pavlaku, jaja, mleko i gustin, te začiniti po ukusu i dobro izmešati.
Sirni namaz:
Posebno sjediniti švapski sir, jaje, pavlaku, sitno seckan peršun i kačkavalj izrendan na krupno rende, pa začiniti po ukusu.
Finalni postupak:
1. Dublju tepsiju veličine 30×20 cm nauljiti, a zatim dno prekriti korama za lazanje.
2. Kore premazati 1/3 sirnog namaza, zatim naneti 1/3 tunjevine, pa zaliti 1/3 mlečnog preliva i na kraju prekriti korama.
3. Isti postupak ponavljati dok se ne utroši sav pripremljeni materijal, a završiti korama za lazanje.
4. Kada se završi slaganje, lazanje zaliti ostatkom mlečnog preliva i posuti sa 50 g rendanog kačkavalja.
5. Pripremljene lazanje staviti u zagrejanu rernu i peći ih na 180 stepeni C dok ne porumene.
SAVET PLUS: Tunjevinu pre upotrebe dobro ocediti od suvišne masnoće.
Uživajte!
D.S.