Pokušavate da doručkujete svaki dan jer je doručak najvažniji obrok tokom dana, posebno ako želite da smršate.
Ali ako već oko 10 ili 11 ponovo osećate glad, možda bi trebalo da počnete da razmišljate o tome da pametnije birate taj najvažniji obrok u danu.
Odličan odabir je ovsena kaša. Verovatno razmišljate o tome kako će vam ovsene pahuljice veoma brzo dosaditi ako ćete ih jesti svaki dan.
To ne mora da bude tako jer se ovsena kaša može pripremiti na mnogo načina, slanih i slatkih.
Osnova:
– za slane: 3-4 kašike ovsenih pahuljica i 2,5 dl vode, prstohvat soli.
– za slatke: 3-4 kašike ovsenih pahuljica i 2,5 dl obranog mleka, a u obzir dolaze i kokosovo, bademovo, lešnikovo ili sojino mleko.
Slatku ovsenu kašu možete zasladiti stevijom koja nema kalorija.
U šerpicu stavite vodu ili mleko, zagrejte (ne mora da provri) pa nakon toga dodajte zobene pahuljice i mešajte nekoliko minuta, dok se ne zgusne i postane kremasto.
Kliknite na sledeću stranu i saznajte koje sve kombinacije sa ovsenim pahuljicama možete praviti!