Šta vam je potrebno?
1. Breskve
2. Veliki lonac
3. Kutlača ili slična alatka u koju može da stane breskva
4. Velika posuda
U veliki lonac sipati vodu, staviti na vatru da provri. Skloniti sa vatre i ubaciti nekoliko breskvi koje u vreloj vodi ne bi trebalo da stoje duže od 30 sekundi (da ne bi pukla kora).
U drugu posudu pripremite ledenu vodu (ako imate leda, dodajte u nju). Izvadite breskve kutlačom i odmah ih ubacite u ledenu vodu.
Sačekajte nekoliko sekundi i izvaditi breskve iz ledene vode.
Nežno protrljati kožicuu i oljuštiti ih: kora će lako da se skine, meso breskve neće otpadati.
Kako izvaditi košticu?
Malim nožem iseći krug oko breskve, rezom do koštice. Lagano, prstima s jedne polovine i nožićem s druge razdvajati polovine. Uglavnom se lako otvaraju ali ako ne, uzmite kafenu kašičicu i opet lagano, uz košticu razdvojte polovine.
Izvor: thekitchn.com
D.S.