Mnogi od nas imamo tu lošu naviku da, čim se “ugnjeca”, voće bacmo u smeće. Ne morate to da radite!
Najjednostavniji način je da napravite voćni pire i da ga zamrznete.
Isecite prezrelo voće na kockice i ubacite ga u blender, zatim zamrznite kao kockice leda u kalupu.
Bobičasto voće, banane, dinje, ananas, jabuke, breskve, kajsije, kruške, mango… Bilo koje voće dolazi u obzir. Podrazumeva se da iz koštunjavog voća prethodno izvadite koštice, da jabuke i kruške očistite, mango i ananas oljuštite…
Za voće koje ima kožicu, postoji način kako da je ogulite – potražite ga OVDE.
Najzabavniji deo je uporteba smrznutog voćnog pirea: ubacite ga u frape, u koktel, koritite da se ohlade piće, mešajte arome, ne možete pogrešiti!
Uvek ih možete usitniti i ubaciti u sladoled od vanile ili šlaga, ili koristiti kao desert preliv kada se otopi.
Uživajte!
D.S.