Sastojci:
– 2 srednja patlidžana
– 50 g pirinča
– 1 veća šargarepa
– 1 paprika
– 100 g šampinjona
– 1 glavica crnog luka
– 2 čena belog luka
– 2 dl soka od paradajza
– 1 kašika seckanog peršuna
– 2 dl pavlake
– 2 jaja, ulje
– mešavina začina
Priprema
1. Patlidžane uzdužno preseći napola, a zatim pažljivo izdubiti pulpu i iseći na kockice. Čamčiće kratko blanširati u slanoj vodi pa ih izvaditi i ocediti.
2. Pirinač obariti u slanoj vodi, a potom ga ocediti od suvišne tečnosti.
3. Šampinjone iseći na listove, papriku i crni luk iseći na kockice, šargarepu izrendati na krupno rende, a beli luk što sitnije iseckati.
4. Na malo ulja propržiti crni i beli luk, a zatim dodati meso patlidžana, papriku i šargarepu pa kratko propržiti. Potom sipati sok od paradajza, dodati peršun i začine po ukusu i dinstati na umerenoj temperaturi dok povrće ne omekša.
5. Zatim dodati šampinjone i nastaviti sa dinstanjem dok suvišna tečnost ne uvri. Nakon toga sipati pirinač i promešati.
6. Dobijenom smesom napuniti polovine blanširanih patlidžana. Posebno umutiti jaja i pavlaku te dobijenom smesom preliti punjene patlidžane. Poslagati ih u nauljenu tepsiju i peći u zagrejanoj rerni oko 35 min.
Uživajte!
D.S.