Sastojci:
– 500 g pilećeg belog mesa
– 8 palačinki
– 1 glavica crnog luka
– 2 paprike
– 300 g pelata paradajza
– 2 dl pavlake
– 2 dl mleka
– 3 jajeta
– 1 kašičica mlevene paprike
– 0,5 dl ulja
– mešavina začina
– so
– biber
Priprema
1. Luk očistiti i iseći na rebarca, a papriku i pelat paradajza iseckati na kocke. Polovinu pripremljenih palačinki iseći na trake, a ostale ostaviti u komadu.
2. Na malo ulja pržiti piletinu dok ne porumeni, zatim dodati luk i papriku, pa još pržiti kako bi povrće i meso omekšalo.
3. Potom dodati pelat paradajza i seckane palačinke, začiniti po ukusu i dinstati dok suvišna tečnost ne uvri. Dinstano meso izvaditi i iseći na kocke, a potom vratiti u fil.
4. Vatrostalnu posudu nauljiti, pa dno i bočne stranice prekriti celim palačinkama tako da krajevi padaju preko ivica posude. Na palačinke sipati pripremljen fil, krajeve preklopiti ka unutra, te sve prekriti još jednom palačinkom.
5. Posebno umutiti pavlaku, jaja i mleko, preliti preko filovanih palačinki pa staviti u zagrejanu rernu da se peče dok ne porumeni.
Uživajte!
D.S.