Sastojci:
– 3 srednje tikvice
– 2 kašike maslinovog ulja
– 1 i 1/3 šolje sira
– 2 kašike sveže nane, sitno iseckane
– 1/4 šolje svežeg bosiljka, sitno iseckanog
– listovi bosiljka
– so, biber
Priprema
Zagrejte gril.
Tikvice po dužini iseći na veoma tanke šnite, premazati maslinovim uljen, posoliti, pobiberiti i staviti na gril. Vodite računa da ne dođe do preklapanja šnita, svaku ravnomerno zapeći (oko 2 minute svaku stranu).
Tikvice bi trebalo da omekšaju taman dovoljno da ih možete rolati, nikako da budu gnjecave. Ostaviti ih da se ohlade.
U posebnoj posudi sjedinii sir, bosiljak, nanu, posoliti i pobiberiti i ostaviti, zajedno s tikvicama, u frižideru da se dobro ohlade.
Ohlađene tikvice namazati sirom, staviti list bosiljka na jedan kraj svake i zamotati.
Uživajte!
D.S.