Sastojci:
– 1 pakovanje lisnatog testa
– 500 g mešanog mlevenog mesa
– 2 glavice crnog luka
– 300 g kupusa
– 1 crvena paprika
– 100 g kačkavalja
– 2 jajeta
– 0,5 dl ulja
– 30 g semena lana
– mešavina začina
– biber
ISPROBAJTE I… Savijaču sa tikvicama i sirom
Priprema:
1. Crni luk i papriku očistiti i iseći na kocke, kupus iseći na rezance, a kačkavalj izrendati na krupno rende. Belanca odvojiti od žumanaca.
2. Na malo ulja pržiti crni luk da bude staklast, a zatim dodati mleveno meso i dinstati dok ne promeni boju.
3. Dodati papriku, kupus i začine po ukusu, pa nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dolivanje vode dok povrće ne omekša a suvišna tečnost ne uvri.
4. Pripremljen fil ostaviti da se ohladi, potom dodati žumanca i polako promešati.
4. Lisnato testo istanjiti pomoću oklagije na debljinu od 1 cm. Premazati filom od mesa, posuti kačkavaljem, krajeve premazati belancetom i urolovati.
5. Pripremljenu veknu premazati preostalim belancetom i posuti semenom lana. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC dok ne porumeni.
Uživajte!
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net