Sastojci:
– 2 crvene paprike babure
– 2 žute paprike babure
– 300 g mlevene teletine
– 200 g šampinjona
– 1 praziluk
– 100 g pirinča
– 250 g pelata paradajza
– 100 g bekon slanine
– 1 jaje
– 100 g mocarele
– 0,5 ml ulja
– mešavina začina, bosiljak
ISPROBAJTE I… Punjene paprike u rižotu
Priprema:
1. Paprike uzdužno prepoloviti na pola, izvaditi semenke i dobro ih oprati. Šampinjone iseći na listove, praziluk i mocarelu na kockice a slaninu na štapiće, pa obariti pirinač.
2. Na malo ulja propržiti praziluk i slaninu, te dodati teletinu i kratko dinstati dok ne promeni boju. Zatim umešati pelat paradajza i nastaviti sa dinstanjem, uz povremeno dolivanje vode po potrebi.
3. Pred kraj dinstanja dodati šampinjone i pirinač, pa začiniti sa bosiljkom i mešavinom začina po ukusu.
4. Pripremljenom masom puniti polovine paprika, poslagati ih u podmazan pleh, prekriti folijom, te staviti da se peku u zagrejanoj rerni 25 minuta na 200 stepeni C. Pred kraj pečenja skinuti foliju, paprike posuti mocarelom i ostaviti još 10 minuta da se zapeku.
Uživajte!
Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net