Start Kako napraviti Aromatični paradajz sos

Aromatični paradajz sos

Da li ima ičeg boljeg od domaće hrane? Naročito u današnje vreme, kada je gotovo svaki prehramben proizvod instant, pun hemikalija. Međutim, uvek postoje alternative i zdrave zamene za sve!

U današnjem tekstu vam predstavljamo recept za domaći paradajz sos – potpuno prirodan i zdrav!

Pixabay

Sastojci:
1 kg paradajza – ukoliko nemate zvežeg, iskoristite onaj u konzervi.
1 cela glavica belog luka,
2 velike glavice crnog luka,
1 šargarepa,
2 stabljike celera,
1/4 kašičice soli,
1/4 šolje šećera,
Pola litra crnog vina

Priprema:
Korak 1: Dobro operite paradajz, pa ga očistite tako što ćete nožićem iseći koren peteljke. S druge strane napravite ureze u obliku slova X.

Korak 2: U šerpu sipajte vodu i uključite ringlu na najjače. Kad voda provri, ubacite oprane i očišćene paradajze u ovdu na svega 30 sekundi. Čim koža paradajza počne da se odvaja, odmah ga izvadite iz vrele vode.

Korak 3: Odmah paradajz ostavite u posudi sa ledenom vodom da se prohladi, pa ga oljuštite u jednom potezu!

Kliknite za nastavak