Start Glavna jela Supe i čorbe Gaspaćo

Gaspaćo

Foto: Gulliver/Thinkstock
Foto: Gulliver/Thinkstock
  • 80 minuta
  • 8 osoba
  • Lako

Sastojci:

Za 6 osoba potrebno je:
kg svežeg paradajza
½ zelene babure
½ žute babure
krastavac srednje veličine
glavica crnog luka
2 čena belog luka
1/2 kašičice mlevenog kima
1/2 kašičice ljute tucane paprike
sok od ½ limuna
biber i so
kašika sirćeta

Za krutone:
500 g hleba isečenog na kocke
0,5 dl maslinovog ulja
2 čena belog luka

ISPROBAJTE I… Gaspaćo sa spanaćem

Priprema:

1.Izblanširati paradajz (potopiti ga u vruću vodu na minut – dva dok se ljuska ne odvoji). Oljuštiti krastavac. Iseckati crni luk.

2. U blenderu izmiksati paradajz, krastavac, luk i papriku. Sve to začiniti solju, biberom, kimom, pasiranim belim lukom, ljutom paprikom, sokom od pola limuna, sirćetom i dobro promešati …

3. Gaspaćo staviti u frižider da se hladi.

4.Služiti uz prepržene komadiće hleba na maslinovom ulju sa belim lukom.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net