Sastojci:
– 5 jaja
– 140 g šećera + 100 g za umakanje kajsija
– 140 g samlevenih badema
– 50 g mlevenog biskvita
– 8 kajsija
– 3 kašike griza
– 5 dl slatke pavlake
– 2 kašike ulja
– 2 kašike brašna
Priprema:
1. Kajsije preseći napola i očistiti od koštica. Svaku polovinu uvaljati u šećer.
2. Okruglu tepsiju nauljiti i posuti brašnom pa posuti kašikom griza. Preko griza poslagati ušećerene polovine kajsija i posuti ih preostalim grizom. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 10 min. dok kajsije ne omekšaju.
Fil:
1. Belanca odvojiti od žumanaca i umutiti u čvrst sneg.
2. Posebno umutiti žumanca sa 140 g šećera pa dodati mlevene bademe i biskvit te dobro izmešati. Na kraju dodati sneg od belanaca i polako promešati varjačom.
3. Omekšale kajsije izvaditi iz rerne i preliti ih pripremljenom smesom. Vratiti u rernu i nastaviti sa pečenjem dok kora ne porumeni.
4. Pečenu tortu ostaviti da se prohladi a zatim je izvrnuti naopačke tako da kajsije dođu gore.
5. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag i premazati preko torte. Dekorisati kriškama kajsija po želji.
Uživajte!
ISPROBAJTE I:
KEKS TORTA SA SIROM I KAJSIJAMA
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net