Avokado je bogat vodom, masnoćama, belančevinama, ugljenim hidratima, vitaminima, mineralima i elementima u tragovima. Kao prava mala riznica puna vrednih sastojaka, avokado godi celokupnom organizmu, a naročito srcu i krvotoku.
Sastojci:
– 2 avokada
– 150 g čeri paradajza
– 1 krastavac
– zelena salata (ili rukola)
– 150 g paprike (crvene)
– glavica crvenog luka
– 1 čen belog luka
– so, biber
– bosiljak
– sok jednog limuna
Priprema:
Avokado oljuštiti, preseći na pola, izvaditi košticu i isprskati sa malo soka od limuna da ne bi izgubio svežu zelenu boju. Beli luk, luk, čeri paradajz i svežu papriku sitno iseckati i staviti u činiju. Dodati iseckan avokado, začiniti, dodati tanke kolutove krastavaca i lagano promešati. Ubaciti bosiljak i zelenu salatu (rukolu), nastaviti s mešanjem, dodati soli ako treba.
ISPROBAJTE JOŠ I:
APSOLUTNO OSVEŽENJE- LUBENICA SA KRASTAVCIMA, SIROM I MENTOM
BOGATA SALATA OD POVRĆA I TUNJEVINE
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net