Sastojci:
– 400 g testenine (penne rigate)
– 200 g mesnate slanine
– 200 g šampinjona
– 40 g sušenog paradajza
– 2 čena belog luka
– 2 cela jajeta, so
– 2 žumanceta, ulje
– 3 dl pavlake za kuvanje
– 1 kašika seckanog peršuna
– mešavina začina
Priprema
1. Mesnatu slaninu i sušeni paradajz iseći na kockice, a šampinjone na listove.
2. Beli luk zajedno sa ljuskom izgnjeèiti, a zatim propržiti na vrelom ulju da bi ulje poprimilo ukus luka. Luk izvaditi i ostaviti sa strane.
3. Na istom ulju propržiti slaninu da porumeni, a potom dodati šampinjone i sušeni paradajz i pržiti dok pečurke ne omekšaju, a suvišna tečnost ne uvri.
4. Posebno umutiti cela jaja i žumanca.
5. Testeninu obariti u slanoj vodi pa je procediti od suvišne tečnosti.
6. Vrelu testeninu preliti umućenim jajima i dobro izmešati. Zatim dodati prženo povrće, pavlaku za kuvanje i začine po ukusu te promešati varjačom.
7. Gotovo jelo posuti peršunom.
Uživajte!
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net