Sastojci:
Testo
1 kg mekog brašna tip 400
250 ml jogurta
300 ml mleka
200 ml ulja
40 g kvasca
1 kašičica šećera
1 kašika soli
2 jajeta
seme lana
200 g margarina
Fil
250 g švapskog sira
250 g mladog sira
Priprema:
1. U dublju posudu sipati 200 ml mlakog mleka, dodati izmrvljeni svež kvasac, šećer i kašičicu brašna. Dobro izmešati i ostaviti da nadođe.
2. U vanglu za mešenje sipati polovinu brašna, dodati so i promešati. Potom sipati nadošao kvasac, preostalo mleko, jogurt, ulje, 2 žumanceta i promešati. Postepeno dodavati preostalo brašno uz neprekidno mešenje dok testo ne počne da se odvaja od zidova posude. Umešeno testo ostaviti da nadođe.
3. Nadošlo testo podeliti na devet jufki i ostaviti ih da miruju 20 min.
4. Svaku jufku istanjiti u krug, premazati omekšalim margarinom i slagati jednu na drugu. Poslednju jufku ne premazivati. Ovako naslagano testo ostaviti da miruje 20 min.
5. Pomoću oklagije testo istanjiti u veći krug prečnika 60 cm, pa unakrsno iseći na četiri dela. Zatim svaku četvrtinu podeliti na 6 trouglova da bi se dobilo ukupno 24 trougla od celog kruga.
6. Pripremiti fil. Umutiti izmrvljeni mladi sir sa švapskim.
7. Na svaki trougao staviti kašičicu fila od sira, pa urolati.
8. Tepsiju obložiti papirom za pečenje i u nju poslagati oblikovane kroasane. Premazati ih belancima i posuti lanom. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumene.
Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.
VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net