Start Deserti Torte Čokoladna torta sa kruškama

Čokoladna torta sa kruškama

DH
DH

Sastojci:
– 5 jaja
– 175 g šećera
– 200 g brašna
– 1 kašika kakaoa
– 1 prašak za pecivo
– 1 konzerva krušaka (850 ml)
– 1 kesica želatina
– 125 ml mleka
– 150 g čokolade za kuvanje
– 1 l slatke pavlake
– 1 kašiku ekstrata vanile
– 2 kašike ruma
– 2 kašike džema od kajsija

ISPROBAJTE I…

Karamel- lešnik tortu

Parfe od lešnika

Priprema:
1. Penasto umutiti jaja sa 4 kašike vode i šećerom. Posebno sjediniti brašno, kašiku kakaoa i prašak za pecivo pa pomešati sa masom od jaja.
2. Pripremljenu masu sipati u okrugli kalup prečnika 26 cm, prekriven papirom za pečenje, pa peći oko 30 minuta na 180 stepeni C. Pečenu koru ostaviti da se ohladi, pa poprečno preseći napola.
3. Kruške procediti i iseći na pola, a želatin otopiti. U šerpu sipati mleko pa staviti da se kuva, dodati čokoladu i želatin, sačekati da se čokolada otopi pa skinuti sa ringle i ostaviti da se ohladi.
4. Kada pripremljena masa počne da želira, dodati 6 dl umućene slatke pavlake pa promešati.
5. Jednu polovinu ohlađene kore vratiti u kalup, premazati polovinom fila, a preko fila poslagati kruške pa naneti drugu polovinu fila.
6. Drugu koru poprskati rumom i premazati džemom od kajsija. Stranu kore premazanu sa džemom, staviti preko fila.
7. Posebno umutiti preostalu pavlaku sa ekstratom vanile, premazati preko torte i dekorisati po izboru.

Savet plus: Umesto krušaka, može se upotrebiti i druga vrsta voća iz kompota.

Uživajte!
D.S.

Pošaljite nam svoje kulinarske trikove i savete (napišite kratak tekst do 750 karaktera prema dole priloženim uzorima) i s propratnim fotografijama ili bez njih, uz potpisan ugovor, pošaljite na mejl posaljirecept@color.rs ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”. Autoru svakog objavljenog kulinarskog saveta ili trika, isplatićemo honorar u iznosu od 500 dinara!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net