Ko će po letnjim vrućinama stajati pored šporeta (ili vrele rerne) i kuvati.
Ako ste u potrazi za finim, ali neverovatno brzim jelima, ove sjajne ideje dobro će vam doći.
Sve što vam je potrebno jesu viljuška, šoljica i mikrotalasna, pa za minut i po možete pripremiti ukusnu kajganu, poširano jaje, pečena jaja ili čak fritatu sa spanaćem.
Kajgana
Unutrašnji deo šoljice lagano premažite uljem i nakon toga u šoljicu razbijte sva jaja, dodajte malo soli i bibera, a zatim ih razmutite viljuškom.
Šoljicu s jajima stavite u mikrotalasnu na 45 sekundi, nakon toga izvadite šoljicu, jaja još jednom promešajte viljuškom i stavite u mikrotalasnu na još dodatnih 45 sekundi. Pre serviranja još jednom promešajte viljuškom.
Poširana jaja
U polovinu veće šoljicu ulijte vode, zatim razbijte jedno jaje i pripazite da jaje bude potpuno potopljeno pod vodom.
Šoljicu poklopite tanjirićem i stavite u mikrotalasnu na otprilike minut, sve dok belance potpuno ne prekrije žumance koje treba da ostane tečno.
Pomoću viljuške jaje izvadite iz šoljice i stavite ga na krišku tosta, a pre posluživanja posolite i pobiberite.
Pečena jaja sa sosom od paradajza
U polovinu veće šoljice ulijte sos od paradajza, i nakon toga u šoljicu razbijte jedno jaje koje mora biti potpuno prekriveno sosom.
Šoljicu poklopite tanjirićem. Stavite u mikrotalasnu na višu temperaturu na otprilike 50 sekundi. Nakon toga izvadite šoljicu iz mikrotalasne i dodajte nekoliko kriškica mocarele.
Šoljicu ponovno poklopite i vratite u mikrotalasnu na dodatnih 10 sekundi dok se sir ne otopi. Nakon toga izvadite iz mikrotalasne, maknite poklopac, posolite, pobiberite i dodajte listić svežeg bosiljka.
Omlet sa sirom
Unutrašnji deo dve šoljice lagano premažite uljem, pa u svaku šoljicu razbijte po jedno jaje, dodajte so i biber, a zatim umutite viljuškom. Šoljice s jajima stavite u mikrotalasnu na 30 sekundi, nakon toga jaja promešajte viljuškom, dodajte rendani sir u jednu šoljicu, a nakon toga, iz druge šoljice jaje prebacite u šoljicu s jajetom i sirom, pa vratite u mikrotalasnu na još 30 sekundi.
Više recepata naći ćete u magazinu Pošalji recept!
Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs
STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net