Start Predjela Peciva Gurmanske prženice

Gurmanske prženice

 

Pixabay

Sastojci:

– 1 bajata francuska kifla
– 200 g šampinjona
– 150 g praške šunke
– 150 g kačkavalja
– 100 g mladog sira
– 1 glavica crnog luka
– 4 jajeta
– prstohvat belog luka u prahu
– 1,5 dl mleka
– 2 dl ulja
– so, biber,
– origano
– 2 kašike susama

Priprema:

1. Francusku kiflu iseći na tanju parčad.
2. Šampinjone iseckati na listove, prašku šunku i crni luk na kockice, a kačkavalj izrendati na krupno rende.
3. Na malo ulja propržiti crni luk, a zatim dodati šampinjone, beli luk u prahu, origano i začine po ukusu. Kratko propržiti kako bi šampinjoni omekšali a suvišna tečnost isparila.
4. Potom skloniti sa ringle, dodati prašku šunku, kačkavalj, izmrvljen mladi sir i polako promešati.
5. Na parče hleba naneti malo pripremljenog fila i preklopiti drugim parčetom.
Blago pritisnuti dlanom kako bi se sendvič slepio. Na isti način od preostalog materijala napraviti još sendviča.
6. Posebno umutiti jaja, mleko i susam.
7. Pripremljene sendviče, jedan po jedan, umočiti u smesu od jaja a potom ih spuštati u vrelo ulje i pržiti najpre sa jedne a potom i sa druge strane dok ne porumene.

Uživajte!

Da biste učestvovali u kreiranju sadržaja časopisa “Pošalji recept”, neophodno je da svoje recepte s fotografijama pripreme korak po korak, finalnom fotografijom jela i popunjenim ugovorom o autorskom delu pošaljete na mejl posaljirecept@color.rs, ili poštom na adresu Temerinska 102, 21000 Novi Sad – s naznakom za redakciju “Pošalji recept”.

 

 

ISPROBAJTE JOŠ I:

PRŽENICE OD TIKVICA I KROMPIRA

GURMANSKE PRŽENICE SA ŠAMPINJONIMA

PRŽENICE SA SPANAĆEM

 

 

VIŠE RECEPATA NAĆI ĆETE U MAGAZINU POŠALJI RECEPT!

Pratite nas i na fejsbuku: www.facebook.com/posaljireceptrs

STARE BROJEVE POTRAŽITE NA SAJTU novinarnica.net