Start Restoranski vodič Ljupka Stević: Jogurt ne pijem, meni ima ukus pokvarenog mleka

Ljupka Stević: Jogurt ne pijem, meni ima ukus pokvarenog mleka

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Zahvaljujući svom prodornom glasu i atraktivnom izgledu, mlada pevačica Ljupka Stević vrlo lako je pridobila simpatije publike, a njeni hitovi “Ljubi, ljubi dok si mlad” i “Etiketa” već nakon prvog slušanja postali su hitovi bez kojih se ne može zamisliti ni jedna tinejdžerska žurka.
Ova tridesetogodišnja pevačica nedavno je objavila novi spot za numeru “Dupli bol”, a šuška se i da je snimila duet sa poznatim američkim reperom Snup Dogom čiju premijeru mnogi nestrpljivo iščekuju. Ljupka uživa u prirodi i lovu i odlično se snalazi sa puškom u ruci.
Obožava da kuva, ali i da uživa u specijalitetima koji drugi za nju pripremaju.
Saznajte koji ukusi Ljupki probude sva čula i da li pazi na ishranu.

Da li voliš da kuvate i kako se snalaziš u kuhinji?
Obožavam kuvanje i svaki slobodan trenutak koristim da sebi skuvam neko domaće jelo .Vešta sam u pravljenju domace, srpske hrane dok mi ostale kuhinje bas nisu naklonjene.

Koja hrana te podseća na detinjstvo ida li si kao mala bila izbirljiva?
Kuhinja moje mame podseća me na detinjstvo.Inače,nikada nisam bila izbirljiva.

Omiljeni restoran, preporuka.
slika1slika8Omiljeni restoran mi je “Trešnjin hlad” u Beogradu .Ovaj restoran mi pruža zadovoljstvo svih čula. Od prijatnog ambijenta,dobrog roštilja, kuvane, domaće hrane. U ovom restoranu osećam se kao kod svoje kuće. Usluga je perfektna, a spoljni deo restorana sa fontanom i uređenom bašticom mi pruža posebno zadovoljstvo. Tamo sam gotovo svakog dana.

Kada si u inostranstvu, u koje restorane ideš i šta jedeš?
Kada nisam u Srbiji često umem da odem u restorane domaće kuhinje zemlje u kojoj se nalazim. Kada mi se određena hrana ne dopadne uvek je tu pica ili neka pasta da sebe lišim gladi.

Da li vodiš računa o ishrani?
Ako zaboravimo da sam spomenula picu i pastu onda se svakako zdravo hranim ili se bar trudim da mi obroci budu zdravi. U organizam ne unosim šećer i ujedno se trudim da masnoće svedem na minimum. Jedini problem koji me muči to su ugljenihidrati koje obožavam .Testenina mi je slaba tačka, a slatkiše gotovo da uopšte ne volim.

Omiljena kuhinja
Omiljena kuhinja mi je kineska i mogla bih svakodnevno da jedem pirinač i pirinčane nudle u slatko ljutom sosu.

Slani ili statki specijaliteti?
Svakako da se opredeljujem za slane specijalitete, slatkiše bih mogla potpuno da isključim iz svog zivota .

Da li postoji nešto što nikada ne bi pojela?
U više navrata sam pokušavala da osetim draž sušija. Međutim, nikako mi nije išlo i odustala sam od toga da sebe nateram da je ukus i miris sirove ribe prijatan! Takođe,ne pijem jogurt. Voćni jogurt volim, dok klasičan ima ukus pokvarenog mleka .Inače, moja majka i brat od mlečnih proizvoda jedino koriste mleko tako da sam kao mala retko se susretala sa ostalim mlečnim proizvodima, jedem sir,pavlaku dok mi jogurt i kačkavalj nisu prijatni.

Podelite sa nama omiljeni recept

Domaća pita zeljanica
Pitu uvek pravim od svežih kora koje sama razvučem.
pita-sa-spanacem
Sastojci:
za koru
– 250dl tople vode,
– 2 kašičice soli, 600-700g brašna
za fil
– 500g blitve, zelja ili spanaća očišćenog,
– čaša kiselog mleka,
– časa kisele pavlake,
– 100g krem sira

Priprema
Od datih sastojaka umesiti glatko testo i podeliti ga u dve jufkice koje uvijemo u prozirnu foliju i ostavimo ga da malo “odmori”. Testo za pitu ponovo premesimo, premažemo uljem i razvlačimo ga na kuhinjskom stolu, od sredine prema krajevima, trudeći se da testo bude što tanje. Razvučenu koru opet poprskamo uljem, a nakon toga i pripremljenim filom od blitve (spanaća). Uz pomoć stoljnjaka zavijemo pitu u rolat. Pitu pecite u nauljenom plehu oko 30 miunuta na 200 stepeni. Gotovu zeljanicu poprskajte vodom i prekrijte krpom da kore omekšaju.

Autor: Jasmina Jovičić