Stekla sam nove navike
Tokom studija na Akademiji imali smo intenzivan tempo – časovi baleta, akrobatike, scenskih borbi… Tada nisam obraćala mnogo pažnje na ishranu, niti je bilo potrebe za tim, a nije bilo ni vremena. Kada sam počela da radim na svojoj prvoj predstavi ”Diplomac”, imali smo prvo probe, a potom samo izvođenja, što je bilo fizički veoma naporno. Živeli smo za tu predstavu, a na kraju svakog dana smo se družili uz večere. Nakon nekog vremena shvatila sam da takav ritam ne mogu održavati. Po preporuci, posle 30 dana igranja predstave, otišla sam kod trenera Voje Dobrića. On je lični trener, ali veoma mnogo zna i o ishrani. Preneo mi je sva ta znanja, te sam stekla naviku da biram zdravu hranu. Zahvaljujući njoj i činjenici da volim da vežbam, stalno imam oko 60 kilograma.
Vegetarijanska ishrana bez glutena
Ključ nije u tome šta jedem, već u tome da to bude podeljeno na pet obroka. U gladovanje ne verujem. Posle Voje, koji je moj omiljeni trener, trenirala sam i kod Harlija Pasternaka, koji je veoma popularan u SAD.
Poštovala sam njegove instrukcije koje se odnose na ishranu, jer je on i nutricionista. Trenutno je veoma aktuelan program Kimberli Šnajder, koji i ja sledim, tako da mi je ishrana pretežno vegetarijanska.
Već neko vreme ne konzumiram proizvode s glutenom, što mi izuzetno prija. Po ovom programu, za ručak treba pojesti salatu, za večeru ribu uz neko povrće, a između obroka treba popiti dva šejka pripremljena po njenom receptu.
Ovako se, uglavnom, hranim od maja, a poslednjih mesec dana nisam ni jednom odstupila od predviđenog jelovnika. Svi preporučeni načini ishrane imaju nešto zajedničko, a to je izbegavanje namirnica životinjskog porekla, uz male izuzetke kao što su riba i kozji sir.