Start Deserti Torte Savršena eurokrem torta

Savršena eurokrem torta

DH
DH

Sastojci:
za kore
– 15 belanaca
– 18 kašika šećera
– 12 kašika mlevenih lešnika
– 9 kašika mlevenog keksa
– 6 kašika brašna
za fil
– 15 žumanaca
– 200 g šećera
– 200 g mlevenih lešnika
– 250 g margarina
– 1 puding od vanile
– 5 dl mleka
– 5 kašika belog eurokrema
– 5 kašika crnog eurokrema
– 5 dl slatke pavlake

Priprema
Kore:
1. U odgovarajućoj posudi umutiti 5 belanaca u čvrst sneg a zatim postepeno dodavati 6 kašika šećera i mutiti dok se šećer ne otopi.
2. Potom dodati 4 kašike mlevenih lešnika, 3 kašike mlevenog keksa i 2 kašike brašna pa polako promešati.
3. U okrugao kalup za torte obložen papirom za pečenje sipati pripremljenu smesu za koru. Peći u zagrejanoj rerni na 200 ºC 20 min. dok ne porumeni. Na isti način od preostalog materijala ispeći još dve kore.
Fil:
1. U manju šerpu sipati 4 dl mleka i kuvati dok ne proključa.
2. Posebno umutiti žumanca, šećer i puding od vanile sa 1 dl mleka. Sipati u ključalo mleko i kuvati na umerenoj temperaturi mešajući sve dok se ne zgusne.
3. Kad se fil ohladi, dodati u njega omekšao margarin i umutiti mikserom.
4. Potom dodati mlevene lešnike, promešati i podeliti fil na dva dela. U prvi deo dodati beli a u drugi crni eurokrem.
Finalni postupak:
1. Slatku pavlaku umutiti u čvrst šlag.
2. Prvu koru premazati polovinom tamnog fila, preko njega naneti polovinu svetlog fila i premazati ga polovinom šlaga od slatke pavlake. Preklopiti drugom korom te isti postupak ponoviti još jednom i završiti trećom korom.
3. Filovanu tortu dekorisati po želji.

SAVET PLUS:
Torta će biti sočnija ukoliko je ostavite da prenoći u frižideru.

Uživajte!
D.S.