Start Glavna jela Meso Aromatična piletina sa indijskim orahom

Aromatična piletina sa indijskim orahom

DH

  • 40 minuta
  • 4 osobe
  • Lako

Sastojci:

800 g pilećeg belog mesa
2 šargarepe
2 čena belog luka
150 g šampinjona
100 g indijskog oraha
100 ml soja sosa
2 kašike paradajz pirea
4 kašike gustina
1 kašika jabukovog sirćeta
1 kašičica žutog šećera
½ kašičice mlevene paprike
prstohvat đumbira
200 g pirinča
ulje
mešavina začina

Priprema:

1. Piletinu iseći na manje kockice, šargarepu oguliti i iseći na polukrugove, a šampinjone na listove. Beli luk očistiti i ispasirati.
2. Seckanu piletinu začiniti po ukusu pa uvaljati u gustin. Potom je propržiti u dosta vrelog ulja da porumeni. Rešetkastom kašikom je izvaditi i ocediti od suvišne masnoće.
3. Posebno na malo ulja propržiti šargarepu, a kada napola omekša, dodati šampinjone te i njih kratko propržiti.
4. U šerpi srednje veličine sjediniti soja sos, paradajz pire, žuti šećer, jabukovo sirće, beli luk, đumbir i mlevenu papriku. Dodati začine po ukusu i 100 ml vode te kratko prokuvati.
5. Zatim dodati indijski orah, prženu piletinu i povrće pa polako promešati. Poslužiti uz obareni pirinač.