Sastojci:
– 6 većih jaja
– 2 kašike sirćeta
– 6 parčadi tost hleba
– 150 g putera
za preliv od šampinjona
– 300 g šampinjona
– 150 ml majoneza
– 1,5 dl pavlake
– 1 čen belog luka
– 1 kašika limunovog soka
– so, biber
– 2 kašike ulja
– 1/2 veze peršuna
Priprema
1. U veću šerpu sipati 2 l vode, dodati sirće i ostaviti da proključa.
2. Zatim spuštati jedno po jedno razbijeno jaje, vodeći računa da se žumanca ne razliju. Kuvati dok žumanca ne otvrdnu. Potom ih vaditi rešetkastom kašikom da se ocede od suvišne tečnosti.
3. Kriške tosta pomoću okrugle modle iseći na krugove a zatim ih premazati otopljenim puterom i propržiti u teflonskom tiganju da porumene.
4. Šampinjone iseći na listove i propržiti na maslinovom ulju da porumene.
5. Ohlađene pečurke sjediniti sa umućenom pavlakom i majonezom, dodati limunov sok, sitno rendati beli luk, seckani peršun i začine po ukusu.
6. Na svaki kolut tosta staviti jedno poširano jaje i preliti ga filom od pečuraka.
Uživajte!
D.S.