Sastojci:
– 500 g pilećeg belog mesa
– 2 parčeta hleba
– 2 jajeta
– 2 šargarepe
– 1 glavica crnog luka
– 2 češnja bela luka
– 1/2 l soka od paradajza
– 2 supene kašike brašna
– 1 supena kašika seckanog peršuna
– 1,5 dl ulja
– mešavina začina
Priprema
1. Belo meso samleti, hleb natopiti vodom, pa iscediti, šargarepu oguliti, narendati na krupno rende, a crni i beli luk sitno iseckati.
2. Sve sastojke staviti u dublju posudu, dodati jaja i peršun, začiniti po ukusu i dobro izmešati. Ostaviti da odstoji 30 min. u frižideru.
3. Masu izvaditi iz frižidera, vaditi po jednu supenu kašiku, ručno oblikovati manje ćuftice i pržiti na vrelom ulju sa jedne i druge strane dok ne porumene. Izvaditi ih iz masnoće i odložiti na toplo.
4. U šerpu staviti 0,5 dl ulja, zagrejati, dodati brašno, pržiti 1 min. na umerenoj temperaturi, sipati sok od paradajza i mešati da ne zagori. Kad se sos zgusne, doliti malo vode, pa kuvati uz povremeno mešanje.
5. Ćufte ubaciti u sos, pa kuvati još 15 min. Služiti uz pire krompir.