Sastojci:
– 4 manje tikvice
– 150 g suvog vrata
– 150 g kačkavalja
– 20 g parmezana
– 200 g prezli
– 3 jajeta, ulje
– 200 g brašna
– 200 g majoneza
– mešavina začina
Priprema
1. Tikvicama odseći vrhove a zatim oguliti koru i uzdužno ih preseći napola. Potom pažljivo kašičicom izdubiti sredinu da bi se dobili čamčići za punjenje.
2. Kačkavalj izrendati na krupno rende.
3. Udubljenja od tikvica začiniti po ukusu, napuniti rendanim kačkavaljem, a zatim preklopiti listovima suvogvrata veće, podviti ih da budu u ravni sa mesom tikvica.
4. Punjene tikvice uvaljati u brašno, potom u umućena jaja i na kraju u mešavinu prezle i parmezana. Pržiti ih u dubokom ulju najpre sa jedne, a zatom i sa druge strane dok ne porumene.
5. Pržene tikvice poslužiti prelivene majonezom.