Sastojci:
Kore
9 jaja
300 g šećera
3 vanil-šećera
240 g brašna
150 g kakaoa
1½ prašak za pecivo
3 kašike vode
300 ml soka od višanja
Fil
1 l mleka
2 pudinga od čokolade
10 kašika šećera
60 g margarina
50 g čokolade
500 g oceđenih višanja
100 ml likera od višanja
Premaz
2 krem šlaga od čokolade
Priprema:
Kore
1. Umutiti 3 belanceta u čvrst šam.
2. Posebno umutiti 3 žumanceta, 100 g šećera, 1 vanil-šećer, kašiku vode, ½ praška za pecivo, 80 g brašna i 50 g kakaoa. Dodati šam od 3 belanceta i polako promešati varjačom.
3. U okruglom kalupu na 180ºC ispeći koru. Pečenu koru izbockati i preliti 100 ml soka od višanja.
4. Na isiti način od preostalog materijala ispeći još 2 kore i preliti ih sokom.
Fil
1. U šerpu sipati 800 ml mleka, dodati šećer i ostaviti da proključa.
2. Posebno umutiti preostalo mleko sa pudingom od čokolade, dodati u ključalo mleko i kuvati, uz neprestano mešanje, dok se ne zgusne.
3. Zatim, dodati izlomljenu čokoladu i margarin pa mešat dok se ne sastojci ne rastope.
4. Na kraju dodati višnje (prethodno natopljene likerom od višanja i oceđene,) te sve zajedno kuvati dok se ne zgusne.
Finalni postupak
1. Pečene kore premazati ohlađenim filom i složiti jednu na drugu.
2. Tortu premazati umućenim šlagom od čokolade i dekorisati po želji.