Start Restoranski vodič Mirza Selimović: Nikada ne bih probao žablje specijalitete

Mirza Selimović: Nikada ne bih probao žablje specijalitete

Pobednik osme sezone takmičenja “Zvezde Granda”, mladi pevač Mirza Selimović svojim glasom osvojio je žiri, ali i publiku širom Srbije i njegove rodne BiH.
Zbog boje glasa, ovog skromnog mladog pevača smatraju naslednikom Zdravka Čolića, a kako se snalazi u kuhinji i u kojim specijalitetima uživa, otkrio je za portal Pošalji recept.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Da li voliš da kuvaš i kako se snalaziš u kuhinji?
Pre me nije zanimalo kuvanje, ali s obzirom da sam se nedavno preselio u novi stan, počeo sam da eksperimentišem sa raznim receptima. Ne snalazim se još baš najbolje, ali od nečeg se mora krenuti.

Koja hrana te podseća na detinjstvo i da li si bio izbirljiv?
Na djetinstvo me podseća najviše burek i domaća pogača. I danas volim da uživam u takvoj hrani.
Kao dete sam bio prilično izbirljiv i uglavnom sam izbegavao sve što je zdravo, a to je bilo voće i povrće.

Omiljeni restoran, preporuka

Foto: Facebook
Foto: Facebook

11709437_868834139837645_8704836118533956374_nU Beogradu imam nekoliko omiljenih restorana, jedan od njih je “Lavina” gde često svratim i gde se osećam ugodno.

Kada si u inostranstvu, u koje restorane ideš i šta jedeš?
Zavisi od toga gde sam. Kada sam na moru, najviše volim da uživam u morskim plodovima i ribi.

Da li vodiš računa o ishrani?
Posao mi je takav da baš i ne mogu uvek zdravo da se hranim, ali trudim se kada mogu da jedem zdravo.

Omiljena kuhinja
Volim kinesku kuhinju zbog spoja različitih začina i ukusa.

Slani ili statki specijaliteti?
Slani.

Da li postoji nešto što nikada ne bi pojeo?
Nikad ne bih jeo žablje specijalitete.

Omiljeni recept
Piletina u sosu od šampinjona

Foto: Guliver/Thinkstock
Foto: Guliver/Thinkstock

Sastojci:
– 500 g pilećeg belog mesa
– 500 g šampinjona
– 1 kisela pavlaka
– maslinovo ulje
– crni luk
– origano
– so i biber.

Priprema
Crni luk i piletinu iseckanu na kockice, pržite na maslinovom ulju desetak minuta. U međuvremenu iseckati šampinjone na listiće i dodati ih u smesu sa mesom, poklopiti i pržiti dok voda od šampinjona ne ispari. Zatim dodati začine i čašu kisele pavlake. Za dekoraciju, jelo pospite listovima svežeg peršuna , ili bosiljka.

Autor: Jasmina Jovičić